14. nacionalni susret o beskućnicima

Svjetski dan beskućnika
11 listopada, 2020
Nova perspektiva za beskućništvo
1 studenoga, 2020

Povodom Svjetskog dana beskućnika i ove godine smo organizirali Nacionalni susret o beskućnicima, koji se održao  u Karlovcu 9. i 10. listopada s kojeg smo poslali poruke donositeljima odluka na svim razinama i hrvatskoj javnosti kako bi ih potakli na prevenciju beskućništva, razvoj usluga koje će doprinijeti boljoj skrbi za beskućnike te na postupanje u zaštiti svojih najugroženijih sugrađana u ovim izvanrednim uvjetima izazvanim koronavirusom.

U okviru nacionalnog susreta, 09. listopada  održana je javna tribina na kojoj je  prezentirana: Skrb o beskućnicima na području Karlovca i Karlovačke županije, Beskućnici za vrijeme pandemije COVID-19. Održana je i panel diskusija na temu “Doprinos akademske zajednice u suzbijanju siromaštva i beskućništva.”

Ovim putem zahvaljujemo:

  • Prezentatorima: Petre Baniću, predsjedniku Udruge Milosrđe i Petri Bratoš, mag. polit.soc., iz Udruge CERANEO
  • Panelistima: prof. dr. sc. Olji Družić Ljubotina, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu; dr.sc. Lynetti Šikić-Mićanović, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar; Ivi Mrdeža Bajsić, mag. polit. soc., CERANEO; Ivani Latković, prof., POUKA Karlovac.
  • Moderatorici panel diskusije Đordani Barbarić iz Udruge MOST i voditeljici javne tribine Ivanki Grdić Vukas.

Popodne je održana redovna Skupština Hrvatske mreže za beskućnike.

Drugi dan, 10. listopada na Šetalištu Franje Tuđmana, obilježen je Svjetski dan beskućnika prezentiranjem rada Hrvatske mreže za beskućnike te postavljena izložba postera i fotografija “Skriveni svijet beskućništva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)