Konferencija “Lica beskućništva”

Projekt: Nova perspektiva za beskućništvo
27 srpnja, 2021
NEFORMALNA MREŽA „Novi put za beskućnike“
29 rujna, 2021

Prije 15 godina, Udruga Most je u Splitu okupila pružatelje usluga beskućnicima s ciljem povezivanja i suradnje, razmjene znanja i  iskustava te zajedničkog djelovanja na unapređenju skrbi o beskućnicima, razvoju novih usluga i senzibiliziranju javnosti za problematiku beskućništva i probleme beskućnika.

Nakon šest godina neformalnog zajedničkog djelovanja, 2013. g. je osnovana Hrvatska mreža za beskućnike koja danas broji 17 članica iz svih krajeva RH.

I ove godine HMB i njene članice, udruga Most iz Splita, udruga sv. Jeronim iz Kaštela  i udruga CERANEO-Centar za razvoj neprofitnih organizacija, povodom Svjetskog dana beskućnika, u Splitu, organiziraju 15. nacionalni susret o beskućništvu kojem će nazočiti oko 35 predstavnika članica HMB-a.

U okviru 15. nacionalnog susreta, u petak, 08. listopada s početkom u 9,00 sati u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, Šetalište Ivana Meštrovića 18 u Split, održati će se

KONFERENCIJA „LICA BESKUĆNIŠTVA“

Konferencija „Lica beskućništva“ ima za cilj osvrnuti se na problematiku različitih socijalno isključenih skupina koji pripadaju skupini osoba u riziku od beskućništva, a jasno su definirane Europskom tipologijom beskućništva i stambene isključenosti.

Na sudjelovanje u plenarnom izlaganju i panel raspravi pozvani su predstavnici različitih ustanova, institucija i organizacija koje se bave problematikom žrtava obiteljskog nasilja, bivših zatvorenika, izbjeglica i migranata te mladih koji izlaze iz alternativne skrbi, ali i ostalih različitih skupina osoba u riziku od beskućništva. Također, na Konferenciji će se istaknuti i primjere dobrih praksi u radu s navedenim skupinama koji na različite načine preveniraju beskućništvo te daju podršku u stanovanju kao vrlo važnom dijelu njihovog socijalnog uključivanja.

Program Konferencije i prijava za sudjelovanje na web stranici https://licabeskucnistva.mystrikingly.com/

Konferencija će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Za sudjelovanje na konferenciji potrebna je COVID putovnica, a na ulazu ćemo osigurati i mogućnost testiranja za one koji ne posjeduju istu. Broj sudionika je ograničen.

Konferencija će biti prijavljena za bodovanje Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj psihološkoj komori.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)