Posjeta organizacije Spirit of Football

Volontiranje
11 ožujka, 2018
Hrvatska nogometna reprezentacija na Homeless World Cupu
18 studenoga, 2018

Hrvatsku mrežu za beskućnike  u razdoblju od 23. do 25. travnja 2018. godine posjetila je organizacija Spirit of Football iz Njemačke. Ova organizacija posvetila se građenju mostova među ljudima i nacijama te senzibiliziranju javnosti za probleme društveno osjetljivih skupina kroz jedinstveni projekt, koji realizira svake godine u kojoj se organizira Svjetsko nogometno prvenstvo. Na početku projekta članovi organizacije kreću iz Londona i putuju do zemlje u kojoj se organizira prvenstvo u nogometu. Na svom putu u zemljama kroz koje prolaze održavaju radionice kroz koje propagiraju ideju suradnje i fair playa. Kao znak pristajanja uz njihovu inicijativu mira i dobrih odnosa sobom nose posebnu loptu koju potpisuju državni poglavari, donositelji politika, kao i svi sudionici njihovih radionica. Ove godine će se lopta naći na ceremoniji otvorenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi a procjenjuje se da će do tada imati oko 20.000 potpisa.

Na početku svog trodnevnog boravka u Zagrebu članovi organizacije prisustvovali su obilježavanju 8. obljetnice provođenja programa podrške beskućnicima Knjigom do krova u Gradskoj knjižnici.
Nekoliko uspješnih radionica kao i press konferenciju naši su gosti odradili u Gimnaziji Sesvete koja se iskazala kao odličan domaćin, jednako kao i dječji dom u Selskoj ulici gdje su članovi organizacije održali višesatnu radionicu kroz nekoliko kraćih nogometnih utakmica sa štićenicima doma.
Posebno je dojmljiva bila sportska radionica održana u Prihvatilištu u Kosnici, gdje su se u fair play nogometu okušali beskućnici i azilanti. Tom prigodom se na vrlo konkretan način realizirao potencijal autentičnog sportskog duha u stvaranju komunikacije i novih prijateljstava.
Svoj trodnevni rad naši prijatelji zaključili su posjetom zagrebačkom centru za azilante.
Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta koji nas je iznimno obogatio, donio nam novi polet i inspiraciju i radujemo se budućoj suradnji s organizacijom Spirit of Football.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)