Konferencija o beskućništvu u Zagrebu

Susret na Sljemenu
14 ožujka, 2016
Centar za pomoć i podršku beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva
20 kolovoza, 2017

Povodom Svjetskog dana beskućnika, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatska mreža za beskućnike organizirali su Konferenciju o beskućništvu pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba gosp. Milana Bandića.
Konferenciji će nazočit i zamjenik ministrice socijalne politike i mladih gosp. Ante Babić.
Na konferenciju se prijavilo 130 stručnjaka iz područja socijalne skrbi iz cijele Hrvatske, predstavnici iz tijela državne uprave te lokalne i područne samouprave (koordinatori za skrb o beskućnicima u županijama, predstavnici gradskih i županijskih ureda za socijalnu skrb koji su na svom području organizirali skrb o beskućnicima), akademske zajednice, prihvatilišta/prenoćišta u Hrvatskoj, centar za socijalnu skrb te drugih institucija i organizacija koje doprinose skrbi o beskućnicima na području Grada Zagreba I Hrvatske.

Konferencije daje prigodu upoznavanja sa siromaštvom u RH i beskućništvom kao njegovim najekstremnijim oblikom te s programima skrbi o beskućnicima u EU, Sloveniji i Hrvatskoj.
Na Konferenciji će posebna biti posvećena prevenciji beskućništva i socijalnom uključivanju beskućnika te poticanju jedinica lokalne i područne samouprave koji ne provode programe skrbi o beskućnicima na provedbu istih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)