NAGRADE EUROPSKOG GOSPODARSKOG I SOCIJALNOG ODBORA ZA GRAĐANSKU SOLIDARNOST

Podjela božićnih poklona
7 siječnja, 2021
Nagrade Europskog gospodarskog i socijalnog odbora za građansku solidarnost
16 veljače, 2021

HRVATSKA MREŽA ZA BESKUĆNIKE DOBITNICA JE NAGRADE EUROPSKOG GOSPODARSKOG I SOCIJALNOG ODBORA ZA GRAĐANSKU SOLIDARNOST 🇪🇺🇭🇷
Inicijativa Hrvatske mreže za beskućnike nalazi se među 23 najbolja projekta iz Europske unije i Ujedinjene Kraljevine koja su nagrađena za izniman doprinos borbi protiv bolesti COVID-19 i njezinih katastrofalnih posljedica.
Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) danas je Hrvatskoj mreži za beskućnike (HMB) dodijelio svoju prestižnu Nagradu za građansku solidarnost, odavši priznanje njezinom projektu pomaganja beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva tijekom pandemije koronovirusa.
Inicijativom “Podrška beskućnicima i koronavirus” između ožujka i kraja svibnja, tijekom kojih su pučke kuhinje mnogim potrebitim osobama bile nedostupne zbog vladinih mjera zatvaranja i obustave javnog prijevoza, osigurano je na tisuće donacija i paketa s hranom za beskućnike u nekoliko hrvatskih gradova. Volonteri HMB-a dijelili su i letke s uputama za zaštitu od koronavirusa. HMB procjenjuje kako je svojim humanitarnim akcijama izravno pomogao više od 700 beskućnika.
Ganuti smo i ponosni što smo dobitnici ove vrijedne nagrade kojom se odaje priznanje nama, našim članovima, donatorima, zaposlenicima i volonterima koji nesebično pomažu našim korisnicima, makar su često i sami u teškoj situaciji. Ova će nam nagrada pomoći da podignemo svijest o beskućnicima i beskućništvu i da potaknemo druge da sustavnije podupiru naš rad i ljude o kojima brinemo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)