Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika

Izjave reprezentativaca pred odlazak u Mexico
E.P. (19): Ova prilika mi jako puno znači jer sam upoznao nove ljude koji će mi uvijek ostati u sjećanju. Predstavljat ću svoju zemlju uz državnu himnu, pokazat ću svima svoje najbolje vještine na golu. Želim vidjeti što više svijeta preko oceana, ovo putovanja će mi uvijek ostati u sjećanju. .
J.S. (21): Meni ovo znači jer sam upoznao nove prijatelje, jer mi je sve ovo otvorilo neke stvari u životu. Putujem u gradove u kojima nisam nikad bio i putujem u Meksiko što je za mene put života.
M.S. (24): Ovo mi jako puno znači. Putovanje u prvenstvo ispunit će mi duh i tijelo jer se družim s ljudima koji su u istim problema kao i ja. Nogomet i ovo putovanje učinit će nas jednom velikom obitelji. Drago mi je da putujem u Meksiko jer mi se više nikad neće pružiti takva prilika.
S.N. (20): Put u Meksiko mi je novo iskustvo jer nikad nisam putovao u taj dio svijeta. Znači mi zbog društva, zabave, odmora i upoznavanja novih ljudi.
E.T. (20): Meni puno znači put u Meksiko. Znam da će mi to biti veliko iskustvo jer sam već do sada upoznao puno prijatelja. U Meksiko se idem zabaviti i to mi je velika čast što ću braniti boje Hrvatske reprezentacije.
D.B. (19): Inače sam dijete odgojnog doma već pet godina. Znam da sam sada dobio priliku života da 11.11. otputujem u Meksiko i da igram za hrvatsku nogometnu reprezentaciju beskućnika. Došao sam pokazati što znam i upoznati nove ljude i da vidim svijeta. Drago mi je što imam ovakvu priliku jer ovo se ne viđa često.
Z.M. (39): Nogomet mi znači puno jer dok sam bio dječak jako sam volio igrati nogomet, ali zbog situacije u mojoj obitelji roditelji mi nisu mogli priuštiti sve uvjete da bih mogao biti dio nogometa. Zbog teške situacije morao sam odustati od svoje daljnje nogometne karijere. Ovo je za mene prilika da nastavim tamo gdje sam stao i da igram i predstavljam jednu državu, naciju, našu Hrvatsku. Iako nismo profesionalna ekipa i sve ostalo, mislim da je san svakog nogometaša predstavljati svoju državu. Zahvalan sam prije svega dragom i dobrom Bogu. Također, prihvatilištu za beskućnike Pula, Udruzi MoSt iz Splita, Crvenom križu Hrvatska te svima onima koji su nas svojim trudom, donacijama i ostalim djelima doveli do Svjetskog prvenstva za beskućnike u Meksiku 2018. Hvala od srca na svemu!
K.H. (30): Prošao sam u životu kroz dosta teške trenutke. Od dječjeg doma pa sve do ulice. Oko sebe sam svuda vidio dosta patnje jer sam i sam i sam bio nesretan. Postao sam vegan i okrenuo se budizmu i meditaciji. Od tog trenutka život mi je krenuo na bolje. Puno mi znači to što idem u Meksiko, što ću upoznati neke divne ljude i igrati za reprezentaciju beskućnika u nogometu. Ovo znači da mojoj sreći nema kraja!

Hvala Gradu Zagrebu, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Gradu Kaštelima, Zračnoj luci Split, Općini Otok, portalu Dalmacija danas, građanima..., na donaciji

Svjetsko prvenstvo beskućnika - Mexico City, od 13. do 18. studenog 2018. godine

Na krilima velikog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije predstavljamo vam jedinstveni sportsko - socijalni projekt pod nazivom Hrvatska reprezentacija beskućnika. Svjetsko prvenstvo beskućnika održava se svake godine i na njemu sudjeluje više od 50 reprezentacija iz cijelog svijeta. Naša reprezentacija prvi je put sudjelovala 2009. godine u Milanu, a do danas smo ukupno sudjelovali na 4 svjetska prvenstva. Nažalost, nismo imali financijskih mogućnosti za redovito sudjelovanje. Svake godine u projekt je uključeno do 15 mladih korisnika iz cijele Hrvatske, a po pravilima Homeless World Cup-a jedan igrač može samo jednom sudjelovati na prvenstvu, iz razloga uključivanja što većeg broja korisnika. Teško je ukratko opisati pozitivni utjecaj sudjelovanja za naše korisnike. Mladi ljudi sa margine društva, zaboravljeni od mnogih imaju priliku predstavljati Hrvatsku, stajati na terenu uz našu himnu i širiti priču o jedinstvenim crveno - bijelim "kockicama", prepoznatim u cijelom svijetu. Gotovo nitko od njih nikada nije bio van granica Hrvatske, a odlazak na ovaj put predstavlja im najveću motivaciju za povratak u normalan život. Pomozite nam pri odlasku naše reprezentacije u Mexico, širite ovu jedinstvenu sportsku priču, jer svaka pomoć nam je dobrodošla. Novčane donacije možete uplatiti na račun Hrvatske mreže za beskućnike kod Zagrebačke banke: IBAN: HR6823600001102347110 (uz napomenu: Za Hrvatsku reprezentaciju beskućnika).