Udruga milosrđe – Centar za beskučnike

Centar za beskućnike

Hrvatske bratske zajednice 2, 47000 Karlovac

Tel:  091 525 3457

„U listopadu 2006. godine krenuli smo naizgled u nemoguću misiju, sa strahom, ali i upornošću! Srušili smo mit kako su beskućnici izgubljeni, neprilagođeni i nepopravljivi ljudi. Našom pomoći i podrškom prebrođene su krize, tjeskobe i strepnje o novom životu.“

Sklonište za beskućnike na Gazi jedini je krov nad glavom za trenutno dvadesetak karlovačkih beskućnika.

Centar za beskućnike ima prenoćište i dnevni boravak. Na prenoćište imaju pravo svi koji zadovoljavaju neke kriterije, dok kroz dnevni boravak korisnici imaju radne aktivnosti, obavljaju poslove, od onih osnovnih, spremanja i kuhanja, do radova u vrtu gdje su dva plastenika, nasade aronije i povrtnjak.

Udruga „Milosrđeˮ – Centar za beskućnike, u suradnji s Hrvatskom mrežom za beskućnike i njenim članicama, osnovala je referalni centar u kojem se obrazuju i osposobljavaju beskućnici iz cijele Hrvatske s ciljem povećanja radnih kompetencija.

Stručna osposobljavanja koje se provode u Centru: Rukovatelj viličarom, rukovatelj lančanim pilama, rukovatelj motornom kosilicom, rukovatelj motornom trimerom, monter suhe gradnje, jednostavni poslovi u ratarstvu, voćar, pčelar, proizvođač povrća,  proizvođač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja, priprematelj bureka i pizza, sobarica, konobar (jednostavni poslovi), kuhar (jednostavni poslovi, njegovateljica i dr.